Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken laddar för en ny final

/
  • Magnus Andersson, marknadschef på SAIK, arbetar febrilt inför bandyfinalen.
  • Kawa Gafori är övertygad om att SAIK tar guld.

SAIK bandy tog sig till ännu en SM-final och nu är det bråda dagar för både supportrar och de anställda på kansliet. Redan nu är det klart att sju fullsatta supporterbussar kommer att åka ner till Stockholm.

Annons

Efter den magiska vändningen mot Hammarby är SAIK klara för sin tionde SM-final på 2000-talet. Det var räddningen för den här säsongen, tycker SAIKs marknadschef Magnus Andersson.

– Det var en stor lättnad. Säsongen hade varit över, trots att vi skulle få spela om tredje och fjärde pris, säger han.

Men eftersom det gick vägen så är det mycket att göra på kansliet. När Arbetarbladet är på besök ringer Magnus Anderssons telefon stup i kvarten. Han håller på att samordna en finalresa för alla sponsorer.

– Jag pratade med en person i 40 minuter i morse. Under den tiden hade jag fått 14 olika nummer som jag skulle ringa upp, säger Magnus Andersson och pustar ut.

Nu står det även klart att ett eventuellt guldfirande äger rum i Göransson Arena på måndagen den 16 mars, klockan 17.00. Några artister är bokade till firandet men exakt vad som kommer att ske är hemligt än så länge.

– Vi hade firandet på torget förra året men hade otur med vädret och nu vill vi inte chansa. säger Magnus Andersson.

Sandvikens supporterförening känner också av trycket. Intresset för supporterbussarna till Stockholm är stort redan nu, en vecka före finalen.

– Det ser ganska bra ut. Vi har mycket, mycket bokningar. Som det ser ut nu verkar det vara sju-åtta bussar som är fullbokade redan nu, säger ordförande Eric Lundgren.

Supportrarna kommer att samlas på puben East end company i Solna, nära Solna centrum.

– Vi har kört på det de två senaste finalerna och vi tycker att det har fungerat jättebra. Vi som åker buss åker sedan direkt till Tele2 arena med bussarna. Så det blir knappt någon promenad alls, säger Eric Lundgren.

Mer läsning

Annons