Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken måste betala tillbaka skolpengar

Även Sandvikens kommun måste betala tillbaka pengar till Skolverket för felaktig användning av statsbidrag till ”lärarlyftet”. I tre fall underkänns de vikarier som anlitats för att ersätta lärare som varit lediga för fortbildning. Totalt är kravet på återbetalning på 117 000 kronor.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i måndags måste Hofors kommun betala tillbaka hela 1,1 miljon kronor för att man inte följt reglerna för det så kallade så ”lärarlyftet” där lärare kunnat kombinera arbete med studier.

Men även Sandviken blir återbetalningsskyldig efter de stickprovskontroller som Skolverket har gjort för att ta reda på om pengarna använts på det sätt som det var tänkt.

Av de totalt 1,6 miljoner kronor som kommunen tog emot i statsbidrag höstterminen 2010 måste nu 117 000 kronor betalas tillbaka enligt ett beslut som inte är möjligt att överklaga.

I samtliga tre aktuella fall har skolledningen anställt lärarevikarier för ordinarie anställda på fortbildning utan att kunna visa att ersättarna haft den formella examen som krävts för att statsbidrag ska utgå.

Mer läsning

Annons