Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken vill ha världscupen i bandy

/

Ljusdal är på väg att förlora världscupen i bandy eftersom de inte har någon inomhusarena. Senast sista februari måste Hälsingeklubben komma med ett konkret förslag för spel i hall, annars går tävlingen till någon annan ort. Och Sandviken är redo att ta över.

Annons

I 35 år har Ljusdal arrangerat den årliga bandycupen, i 29 år har den haft världscupsstatus. Nu är traditionen på väg att brytas. Internationella bandyförbundet kräver tillgång till en inomhushall för arrangemanget och det har inte Ljusdals bandy.

– Vi kommer göra allt för att få behålla cupen, det är ju vi som har startat den, säger Yvonne Oskarsson, ordförande i Ljusdals bandy.

Redan i dag ska bandyklubben och den lokala huvudsponsorn träffa kommunalråden för att diskutera en inomhushall.

– Vi har tidigare fått positiva indikationer från kommunen, men nu behöver vi ett konkret besked om när en sådan arena skulle kunna vara färdig, säger Yvonne Oskarsson.

Men även om det skulle planeras för en hall i Ljusdal kommer den inte att vara klar hösten 2009. Det är här Sandviken och nya Göransson Arena kommer in i bilden.

– Det är tråkigt för Ljusdal, men för idrottens skull förstår jag att bandyförbundet vill säkra upp. Och med vår stora, fina arena är vi självklart intresserade, det skulle vara jätteroligt att få hit world cup! säger Göransson Arenas vd, Maya Olsson.

Hon kan se olika scenarion, antingen att bara enskilda matcher spelas här eller att Sandviken tar över helt.

Arbetarbladets rundringning visar att Sandviken är tämligen ensam om att vilja ta över hela arrangemanget. Från andra bandystäder med befintliga eller planerade arenor verkar intresset vara svalt. Ljusdal bandy för visserligen diskussioner med Edsbyn, men till Arbetarbladet säger grannen att det i så fall skulle vara ett samarbete med Ljusdal.

– Vi har inte för avsikt att arrangera World Cup, säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson.

Mer läsning

Annons