Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenbor gynnas på Parkbadet

Barn och ungdomar prioriteras framför vuxna. Sandvikenbor gynnas i förhållande till besökare utifrån.
Det är profilen på ett nytt förslag till priser på Parkbadet.
Med oförändrat antal besökare får Parkbadet en intäktsökning med 1,6 miljoner kronor

Annons

Det blev ramaskri när Parkbadschefen Kari Tryde i början av april presenterade ett förslag med prishöjningar i storleksordningen 180 procent. Rasande Sandvikenbor gick ut och förklarade att de aldrig mer skulle besöka det kommunägda badhuset.

Politikerna i kultur- och fritidsnämnden backade snabbt och ursäktade sig med att de inte gett badchefen ett tillräckligt tydligt uppdrag.

Nu kommer ett nytt förslag som tre politiker i nämnden står bakom tillsammans med tjänstemännen.

Den modifierade varianten har en helt annan profil och innebär att det blir vuxna som betalar för enstaka besök som får ta den stora smällen. För deras del höjs priset med 60 procent, från 75 till 120 kronor.

För barn och familjer blir det däremot endast måttliga höjningar.

– Det är en klar prioritering av barn och barnfamiljer, säger Daniel Didricksson, kd, stark kritiker av förra förslaget som själv deltagit i gruppen som tagit fram det nya alternativet.

– Jag tycker det är ett hyfsat bra förslag vi lagt. Men det blir säkert en hel del diskussioner ändå, säger han.

Måttliga prishöjningar blir det även för säsongskorten.

– Vi vill styra över Sandvikenborna till att köpa årskort. Därmed ska de som även är med och betalar Parkbadet via skatten gynnas i förhållande till besökare utifrån, säger Anders Östlund, c, som även han ingått i arbetsgruppen.

Det omarbetade förslaget innebär också att det blir en rakare och enklare prislista med samma priser oavsett hur länge man badar och vilken veckodag det är.

Den starkt kritiserade extra lovavgiften försvinner. Stryks gör också idén om att införa extra dyra gymkort för dem som vill bada efter träningen.

– Personalen ska inte behöva uppträda som poliser genom att springa och jaga sådana som badar fast de bara har gymkort eller sådana som badat längre tid än de betalat för. Allt som skapar otrivsel ska bort, säger Anders Östlund.

En annan nyhet i taxeförslaget är att även 16- och 17-åringar ska få betala in sig som ungdomar. I dag dras vuxengränsen redan vid fyllda 16.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Ulf Gillström, s, den tredje politikern i arbetsgruppen, ville i går inte kommentera förslaget.

Mer läsning

Annons