Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenborna ska rädda sitt älskade Saik

/
  • Sticka för saik. Är man inte stickkunnig kan man stödja Saik genom att köpa en färdig tröja i kansliet i stället – en idé från en Sandvikenbo om hur Saiks ekonomi ska kunna komma på fötter igen.
  • Vill ställa upp. Lars-Arne Eriksson har säsongskort på Göransson Arena. Han tycker att det är självklart att försöka ställa upp för Saik så mycket som möjligt när klubbens ekonomi är svag.

Saik bandys supportrar har dragit igång en insamling för att hjälpa föreningen ur krisen. Under söndagens hemmamatch samlades 13 500 kronor in.

Och även bland Sandvikenborna på gatan verkar intresset stort för att stödja klubben ekonomiskt. Att köpa fler souvenirer i Saik-shoppen är en idé.

– Klart man ska ställa upp så mycket det bara går, säger Lars-Arne Eriksson, som har säsongskort på Göransson Arena.

Annons

Som Arbetarbladet har berättat har Saik bandy stora skulder och står på konkursens rand. Som en följd av den usla ekonomin har klubben ännu inte fått någon elitlicens beviljad för nästa säsong.

En krona per mål

Tidningens artiklar fick Thomas Paschen och Thomas Forsberg, skribenter på sajten Svenska fans Sandvikensida, att reagera och starta insamlingen ”Rädda S-märkt”. De uppmanar allmänheten att skänka en krona för varje mål Saik gör under säsongen.

– Vi kände att någon behövde göra något. Och i det här faller var det vi som fick vara ”någon”, säger Thomas Paschen.

Under söndagens rekordmatch mot Katrineholm–Värmbol (22–2) samlades drygt 13 500 kronor in i hinkarna som stod utplacerade i kioskerna. Den matchen sågs av 1 360 personer.

Nu spelas två bortamatcher och därefter tar Saik emot Broberg i Göransson Arena 9 december och då kommer hinkarna att stå utställda igen. De närmsta matcherna lär inte bli lika målrika, men förhoppningsvis kommer fler åskådare, tror Thomas Paschen.

Hoppas på fler besökare

– Att gå på matcherna är ju också ett sätt att stötta laget. Vi vet ju att det finns många, många fler i Sandviken som bryr sig om Saik än som kommer på matcherna. Förhoppningsvis kan de vakna till liv nu och ta sig iväg när de förstår att det är viktigt, säger han.

Även Saiks officiella supporterklubb har hakat på insamlingen och öppnat ett plusgiro.

– Det har börjat ramla in pengar. De flesta som man pratar med har inställningen att det är klart att man ska hjälpa till, berättar ordförande Peter Hedlund.

Alla pengar som samlas in ska gå till skulder. En första symbolisk överlämning av de insamlade pengarna ska ske på hemmamatchen mot Vänersborg 30 december och sedan blir det ännu en under slutspelet.

När Arbetarbladet pratar med folk på stan är det många som redan funderat på hur de ska kunna stötta klubben. Det handlar om att gå på fler matcher, sätta in pengar – eller ge bort Saik-souvenirer i julklapp.

Har alltid gått på bandy

Lars-Arne Eriksson, 62 år, har gått på bandy sedan han var lite grabb. I dag har han säsongskort och ser alla matcher han hinner. Han brukar köpa 50/50-lotter och kan tänka sig att ställa upp med en slant per mål.

– Kul med det som händer på plan, men trist med ekonomin. Men man får försöka stötta så gott man kan, säger han.

Vill du stödja Saik? Supporterklubbens plusgiro är: 483206-9. Märk inbetalningen med Rädda Saik.

Mer läsning

Annons