Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikencyklist hjälte i branddrama

/

Sandvikencyklisten Erik Brohagen (bilden) blev hjälte vid ett brandrama i ett hyreshus i jämtländska Järpen tidigt i söndags morse.

Annons

Tillsammans med en kamrat väckte han alla som bor i det brinnande huset och fick ut dem i säkerhet.

18-årige Erik Brohagen, en av Sveriges mest lovande juniorer inom cykelsporten downhill, studerar på fordonsprogrammet i Järpen.

Natten mot söndag satt han uppe tillsammans med en kamrat när ungdomarna hörde en brandvarnare tjuta från ett hus i hyresområdet. Genom fönstret till en av lägenheterna såg Erik och hans kamrat att det brann för fullt i vardagsrummet. Kamraten försökte väcka hyresgästerna i den brinnande lägenheten medan Erik sprang runt till de övriga lägenheterna och såg till att alla vaknade och kunde försätta sig i säkerhet.

Under tiden kom räddningstjänsten till platsen och tog ut de tre personerna som då fortfarande låg och sov i den brinnande lägenheten.

Dramat slutade lyckligt med bara några lindrigt rökskadade personer. När allt var under kontroll kunde Erik Brohagen hämta sin kamera och avrunda räddningsinsatsen med att själv ta den bild som sedan blev publicerad i lokaltidningen dagen efter.

– Någon hjälte känner jag mig absolut inte som. Jag gjorde bara det som måste göras i en sådan situation som jag hamnade i, säger han själv.

Mer läsning

Annons