Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenhöjer inteskatten

Medan två av grannkommunerna höjer skatten väljer Sandviken att ligga kvar på samma nivå som tidigare. Men när kommunstyrelsen behandlade frågan i går fanns det förslag om både skattehöjning och skattesänkning.

Annons

Vänsterns förslag om skattehöjning med en 50-öring (33 miljoner i ökade intäkter) vann inte gehör hos något annat parti när kommunstyrelsen tog ställning till skattesats.

Fyrpartikonstellationen m, fp, kd och no ville i stället på sikt sänka skatten med en 10-öring per intjänad hundralapp för att komma ned till Gävles nivå.

– Skatteskillnaden ska inte vara ett skäl vid valet av bostadsort, menade Riitta-Liisa Björk, m.

Karin Nilsson, v, försvarade sitt partis förslag om skattehöjning:

– Vi vill inte se att Sandviken uppfattas som en kommun i kris som stänger förskoleavdelningar och har lång kö till platser i äldreomsorgen.

Förslaget till kommunfullmäktige blev att Sandvikens skattesats ska ligga kvar på samma nivå som under de senaste 20 åren, nämligen 21:65.

När det gäller budget finns det nu tre grupperingar med ett majoritetsförslag från s och c och med alternativ från fyrpartikonstellationen samt v. Miljöpartiet är ensam om att inte ha egen budget. Någon debatt blev det inte i kommunstyrelsen. Den avvaktar partierna med tills budgeten ska tas i kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons