Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenhus bygger 60 nya lägenheter

/

På Sandvikenhus styrelsemöte på torsdagen klubbades beslutet om en större nybyggnad i Sandviken.
– Det är ett centralt och fint läge där vi kan möta kommunens ökade behov, säger vd Stefan Lundqvist.

Annons

De nya husen ska ligga på Sveavägen 18-22. Byggstart kan bli under 2015 för att förhoppningsvis stå färdigt 2016. Sandvikenhus planerar för 60-74 lägenheter i två huskroppar.

– Beslutet innebär att vi påbörjar processen och vi kommer att ta ett steg i taget med nästa beslut efter att vi fått in anbud. Vi har i dag tagit de ekonomiska ramarna, 110 miljoner kronor, säger Sandvikenhus ordförande Håkan Bengtsson i ett pressmeddelande.

Sveavägen 18 är i dag seniorlägenheter, Sandvikenhus tänker inte ändra på det. Däremot kan det bli aktuellt att flytta garagen som finns på Sveavägen.

Hyresnivåerna kommer att hanteras via förhandlingar under det kommande året.

– Vi påbörjar tidigt en dialog med de boende i området för att förbereda dem inför den eventuella byggnationen, ett första informationsbrev får de den 30 januari, säger Stefan Lundqvist.

Tanken är att bygget ska vara ett såkallat kombohus. Det är en slags mall för att underlätta och göra det billigt att bygga nytt.

– Kombohusen har tagits fram för att förenkla och hålla ner kostnaderna vilket är förmånligt för oss fastighetsägare. Vi ser möjligheten att bygga två huskroppar i området med bara en etablering vilket både minskar kostnaderna och besvären för de boende runt om, säger Katrin Carlsson, teknisk chef i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons