Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenhus har inte rådatt sätta upp leksaker

Inför sommaren köpte Sandvikenhus in utrustning till flera av förskolorna i kommunen. Lekplatserna skulle moderniseras. Men nu har man inte råd att sätta upp dem.
– Vi har tyvärr inte hunnit så långt som vi trodde, säger Christina Andersson

Annons

Det handlar om flera förskolor i kommunen där man i sommar har väntat förgäves på sina nya leksaker. Och enligt Christina Andersson, arbetsområdeschef, var det tänkt att allt skulle monteras upp under året. Men man har inte haft råd – och i stället står sakerna kvar i förråden.

– Dels har vi fått lite mindre pengar i faktiskt underhåll. Sedan har det varit ganska mycket vattenskador i år. Det har inte regnat ofta, men det har regnat mycket. Vi fick prioritera om litegrann, säger hon.

Hur mycket saker det handlar om, eller hur stora summor sakerna är värda, vill Andersson inte säga. Men det rör sig åtminstone om ett stort antal förskolor som inte fått sina leksaker. Både i Åshammar, Kungsgården, Storvik, Årsunda, Österfärnebo och Järbo ska man ha blivit utan den utlovade utrustningen.

Under året har Sandvikenhus låtit en extern besiktare gå igenom alla förskolornas utemiljöer för att se till att de är säkra.

– I samband med det byttes allt som var trasigt eller farligt ut, säger Christina Andersson.

De leksaker som nu står i förråd och väntar på att monteras ut är snarare moderniseringar av den befintliga utrustningen.

Anledningen till att det är dyrt att montera upp leksakerna är att man behöver använda maskiner till en del av dem.

– En del maskiner har vi själva, andra måste vi köpa in. Ska man till exempel sätta upp en ny gungställning måste man gräva upp fundamenten.

– Vi hoppas att vi kan få ut allting nästa år.

Mer läsning

Annons