Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenhus varslar

/
  • VARSEL. Sandvikenhus vd Patrick Skoglund informerar i dag personalen om kommande verksamhetsförändringar. Enligt uppgifter till Arbetarbladet läggs varsel av cirka 15 anställda.

Sandvikenhus blir nästa kommunala arbetsgivare i Sandviken som varslar personal.

Facken är kallade till en information om verksamhetsförändringar i dag på förmiddagen.

Enligt uppgifter till Arbetarbladet ges då besked om att cirka 15 personer måste sägas upp.

Annons

Rykten har gått under hela hösten om att Sandvikenhus AB är ekonomiskt pressade och planerar att minska sin personalstyrka. Många anställda har upplevt att det varit en orolig stämning under en längre tid.

Pågår översyn

Det enda beskedet som företagsledningen gett utåt har varit att det pågår en översyn av verksamheten men att några beslut om inriktning ännu inte är fattade.

Men i dag på förmiddagen ska Sandvikenhus ledning lätta på förlåten och tala vad som ska hända.

De fackliga organisationerna är kallade till en information enligt paragraf 19 i MBL. Därefter ska personalen få information och ett pressmeddelande skickas ut.

– Vi ska ge en första information om kommande förändringar i verksamheten, säger vd:n Patrick Skoglund.

Cirka 15 personer

Enligt uppgifter till Arbetarbladet läggs ett varsel i storleksordningen 15 personer som berör både kollektivanställda och tjänstemän.

– Av respekt för den kommande personalinformationen kan jag inte kommentera det, säger Patrick Skoglund.

Sandvikenhus, som förutom sin roll som bostadsföretag också är utförare av delar av Sandvikens kommuns tekniska verksamhet, har i dag totalt 140 anställda.

Företaget har under de senaste åren haft en pressad ekonomisk situation med stora eftersatta underhållsbehov.

Tvingats investera

Strukturen på bostadsbeståndet har också inneburit att Sandvikenhus fått lov att investera i nya bostäder i Sandvikens centrum samtidigt som bolaget fortsatt att lägga pengar på rivning av hyreshus i ytterområdena.

Under de senaste tre åren har Sandvikenhus haft ägarnas tillstånd att bara budgetera för ett nollresultat. Även i år har Sandvikenhus lagt en nollbudget.

Pekar på nollresultat

– Senaste prognosen visar också att det blir ett nollresultat, säger Patrick Skoglund, som inte vill kommentera vilka verksamhetsförändringar som nu är aktuella innan personalen fått sin information.

Mer läsning

Annons