Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenhus vill sälja hyreshus i Storvik

Två hyreshus i Storvik kan komma att bli privatägda.
Sandvikenhus vill sälja 16 lägenheter på Gamla vägen till en Kungsgårdenbo för 2,5 miljoner.

Annons

Kommunägda Sandvikenhus ser ständigt över sitt fastighetsbestånd och har nu bestämt sig för att sälja två hyreshus på Gamla vägen med åtta lägenheter i varje till det privata fastighetsbolaget Sigvardssons Fastigheter i Kungsgården.

Anledningen är att hyreshusen, som är byggda 1963, har stora behov av underhåll och större investeringar som blir aktuella nu när byggnaderna passerat 40 år.

– Vi har andra stora projekt på gång och behöver samla våra resurser där de bäst behövs, förklarar Sandvikenhus vd Patrick Skoglund försäljningen.

Han poängterar att fastigheterna inte är i så dåligt skick att en rivning skulle vara ett alternativ.

– De är uthyrda och vad jag förstått populära i Storvik. Husen ligger helt enkelt lite utanför den typen av fastigheter vi har i dag. Vi tror att en mindre fastighetsägare passar bättre, säger han.

Köpesumman är 2,5 miljoner kronor – om kommunfullmäktige i slutänden säger ja till affären.

För den nya fastighetsägaren Sigvardssons Fastigheter innebär köpet ytterligare investeringar eftersom det finns ett stort rustbehov.

– Vi upplever att det är en fastighetsägare som tar ansvar. För oss är det naturligtvis viktigt med långsiktighet och att vi kan lita på att den nya ägaren vidmakthåller en bra standard på lägenheterna, säger Patrick Skoglund.

Sigvardssons Fastigheter har tidigare köpt lägenheter av Sandvikenhus i Kungsgården.

Mer läsning

Annons