Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenpar åtalas för mordförsök

Det häktade Sandvikenparet åtalas nu för mordförsöket på Dalagatan i somras. Den 42-årige mannen åtalas för mordförsök och den 31-åriga kvinnan för medhjälp.

Annons

Det var på kvällen 13 juli som någon avsiktligt körde på en 41-årig man med bil på Dalagatan i Sandviken. Han skadades svårt och låg länge på sjukhus utan att polisen kunde förhöra honom.
En 31-årig kvinna som är före detta sambo med den påkörde mannen misstänktes först vara den som körde bilen. Senare visade det sig dock att det var hennes nuvarande sambo, en 42-årig man, som körde. De båda greps och häktades i somras, men släpptes på fri fot i augusti.
I början november hade dock polisen kommit längre i sin utredning och kunde gripa paret på nytt. Båda häktades senare och nu åtalas den 42-årige mannen för försök till mord. Enligt åklagaren var det han som körde bilen och avsiktligt körde på den andre mannen.
Kvinnan åtalas för medhjälp till försök till mord eftersom hon fanns på plats i nära anslutning till brottet och ska ha hållit telefonkontakt med 42-åringen i samband med påkörningen. Hon ska även ha hjälpt till att spola av blod från bilen efteråt.
42-åringen åtalas även för smitning eftersom han direkt efter olyckan avvek från platsen.

 

Mer läsning

Annons