Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens Energi: Flera strömavbrott

Kraftiga vindar har orsakat ett flertal strömavbrott i Sandviken Energis område under natten till måndag berättar företaget i ett pressmeddelande och fortsätter:

Annons

– Just nu kan vi inte veta om vädret kommer att orsaka fler strömavbrott, men vi har kallat in extrapersonal, säger Kent Byman som är informations- och marknadschef på Sandviken Energi.
Under natten till måndag rapporterade Sandviken Energi på sin hemsida om ett flertal strömavbrott i bland annat Järbo, Kungsberg, Rossnäs, Malmars backe, Lövåsen, Lumsheden och Årsunda. Även Kungsbergets skidanläggning är utan ström sedan natten.
– Tusentals hushåll är strömlösa och vår personal är ute och felsöker. Eftersom ovädret förändrat deras arbetsförhållanden är det i nuläget omöjligt att säga hur länge det kommer att dröja innan strömmen är tillbaka hos alla, säger Kent Byman, informations- och marknadschef på Sandviken Energi.
Den vanligaste anledningen till att det sker många strömavbrott när starka vindbyar drar in, är att träd faller direkt över högspänningslinjerna. De fortsatt hårda väderförhållanden gör åtgärdsarbetet svårare än vanligtvis.
Om du drabbas av strömavbrott kan du få aktuell avbrottsinformation på www.sandvikenenergi.se.

Mer läsning

Annons