Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens största förening om nya arenaplanerna: En dröm

/
  • Lars Lundberg, ordförande för Sandvikens gymnastikförening, är trött på att behöva flytta alla redskap fram och tillbaka mellan specialhallen på Söderskolan och Jernvallen. Flyttandet sliter också på redskapen som är dyra i inköp.

Det finns redan ritningar på hur den nya multisporthallen på gamla VM-arenan kan se ut, med en stor yta för innebandy och fotboll och en separat del för gymnastik.
Gymnastikföreningen som är Sandvikens största ungdomsklubb jublar över planerna.

Annons

Arbetarbladet berättade tidigare i veckan att Sandviken kan få en ny multiarena med hjälp av fondmedel från Göranssonska stiftelserna.

Det är Sandvikens IF som har varit drivande i samtalen med både stiftelserna och kommunen som nu ska utreda möjligheten att ta emot gåvan.

Men flera andra föreningar har redan i våras fått höra om planerna och fått vara med och lämna sina synpunkter.

Sandvikens gymnastikförening med över 800 aktiva ungdomar är överlycklig över de nya arenaplanerna.

– Vi ser otroligt positivt på det här. Vi har slitit i tio år för en ny hall. Vi har vuxit ur den specialhall som vi har på Söderskolan och har barn i kö. Det är tragiskt att vi inte kan ta emot alla barn som vill träna gymnastik. Blir de här planerna av skulle en dröm gå i uppfyllelse, säger ordföranden Lars Lundberg.

Han har varit på flera olika möten sedan i våras och sett olika förslag på ritningar.

– Som jag förstår det är det tänkt att bli en gemensam yta för fotboll och innebandy och sedan en separat del på norra gaveln med en gymnastikhall, säger Lars Lundberg.

I dag tvingas gymnastikföreningen flytta redskap mellan den lilla träningshallen i Björksätra och Jernvallens stora hall när det är tävlingar.

– Det är betungande och framför allt sliter det på redskapen. I dag får vi också kompromissa väldigt mycket och inte bedriva den gymnastikundervisning vi skulle vilja på grund av att vi inte har utrymme, säger Lars Lundberg.

För föreningen är det viktigaste att det blir en fullstor specialhall för gymnastik.

– Det gäller att kommunen går på det förslag och de ritningar som jag har fått se.

LÄS OCKSÅ:

Sandviken kan få ny arena i gåva

SAIK:s b-plan hotad av nya arenaplanerna

Mer läsning

Annons