Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sångglädje bland Sandvikens studenter

/
  • Nybakta och sommarrusiga studenter på marsch.
  • I Stadsparken väntade släkt och vänner på att se klass för klass bjuda på ett avskedsnummer. Naturligtvis fotograferades det en hel del.
  • Glädjesång, vrål och tjut var melodin när studenterna från Bessemer och Hammar i går traditionsensligt marscherade genom centrum.
  • Sjung om studentens lyckliga dag... Gemensamt stämde studenterna i Stadsparken upp i studentsången.
  • Sångerna och ramsorna i Stadsparken handlade främst om den egna förträffligheten och framtidstron gick inte heller att ta miste på.
  • I Stadsparken väntade massor av stolta föräldrar, syskon och släktingar med vajande plakat med bilder på studenterna som bäbisar på att få gratulera.
  • Med hemsnickrade visor och ramsor stod den traditionsenliga kampen i Stadsparken om vilken klass som egentligen är bäst innan studenterna sparkades ut till väntande släkt och vänner.

– För vi har tagit stuudeeenteeen...!
I alla upptänkliga tonarter skallade sången över hela Sandviken i dag när studenterna äntligen, äntligen verkligen blev studenter och nu går sina lyckliga dagar till mötes.

Annons

Vid lunchtid på fredagen intogs Stadsparken i Sandviken av nybakade studenter. Och massor, massor av stolta föräldrar, syskon och släktingar med vajande plakat på studenterna som bäbisar.

Molnen hängde visserligen tunga i skyn och trängseln var stor på backen. Men det gjorde ingenting. Humöret var ändå på topp.

Dagen hade börjat med betygsutdelning och avslutningshögtid i kyrkan. Därefter tågade Sandvikens gymnasieelever traditionsenligt genom centrum bort till Stadsparken och upp på kullen.

Där fick varje klass en liten stund vid mikrofonen framför publiken. Det flesta av sångerna och ramsorna som framfördes hade precis som vanligt den egna förträffligheten som tema.

När avslutande Studentsången tonade ut yrde de vita studentmössorna i luften tillsammans förväntningar och framtidsdrömmar.

Därefter väntade gratulationer, blommor, champagne och fotografering – och naturligtvis kramkalas.

Mer läsning

Annons