Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SFI flyttar till nya lokaler i centrum

/
  • Eleverna Turgunai Shauket, Aedah Khudhair och Susan Aljaberi är nöjda med den nya närheten till stan.

Svenska för invandrare, SFI, som tidigare huserat i Norrsätraskolan flyttar ner på stan. Undervisningen i de nya lokalerna började på måndagen.

Annons

När Norrsätraskolan nu återigen får ett högstadium får all vuxenutbildning som funnits där inte längre plats. Till en början är det SFI-verksamheten och Särvux som flyttar ut.

Flyttlasset gick i slutet på förra veckan och redan på måndagen var undervisningen för de över 400 eleverna i gång. Nu i nyrenoverade lokaler i gamla Hammargymnasiet.

– Det är närmare centrum, arbetsförmedling och bättre kommunikationer. Det är plus, säger rektorn Mats Berglund.

De före detta gymnasielokalerna var slitna och genomgått en rust. Ny ventilation, nya fönster och ytskikt. Fortfarande liknar det en byggarbetsplats, men skolsalar och lärarrum är klara.

Nackdelarna är att vuxenutbildningen nu splittras när den finns på två olika platser och att det inte finns någon kafeteria som på Norrsätraskolan varit en livfull mötesplats.

– Vi har planer på att eventuellt öppna ett kafé tillsammans med Kulturcentrum som ligger bredvid, annars ligger Galaxenhuset nära där det finns möjlighet att gå att fika, säger Mats Berglund.

Ett pentry, bord och stolar ska också komma på plats i entrén till de nya lokalerna.

Mer läsning

Annons