Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Shawn öppnar sky-bar

/
  • Här uppe på Eos-husets tak går det från och med i sommar att njuta av utsikten till en bit mat och ett glas öl. Shawn Afsharis senaste projekt är att starta Sveriges första öppna skybar.
  • Så här kommer det att se ut på Eos-husets tak i sommar. Det blir en öppen skybar med glasade staket och utsikt över hela Sandviken.

Krogprofilen Shawn Afshari siktar högt. I sommar startar han restaurang och bar på taket till ett av Sandvikens högsta hus.

– Såvitt jag kunnat ta reda på blir det Sveriges första öppna skybar, säger han.

Annons

Shawn Afshari har gjort sig känd som en driven och idérik entreprenör sedan han etablerade sig i Sandviken 2004.

Han har tagit Waynes Coffee till stan och är bland annat med och driver nattklubben Lobby och restaurang Livingroom med en ny, stor uteservering som skapat nytt liv i kvarteret mellan Stadshuset och Folkets Hus.

– Det måste hända saker för att centrum inte ska dö ut. Jag gör själv mitt bästa för att liva upp stan. Jag bor i Sandviken för att jag trivs här och därför vill jag också bidra till att det händer saker här i stället för att ta med mig koncepten och flytta till en större stad, säger 36-åringen.

Shawn Afsharis senaste affärsprojekt är av det lite mer ovanliga slaget. Eller en riktig höjdare om man så vill. Han planerar att från och med i sommar driva skybar på det åtta våningar höga Eos-husets tak med servering av mat och dryck under bar himmel och med utsikt över hela Sandviken med centrum, Storsjön och toppen av Kungsberget som kan skönjas i horisonten.

Fastighetsägaren tände direkt på idén och Shawn Afshari började kolla upp hur en skybar ska utformas och vad som krävs i tillståndsväg. Men det visade sig då att det inte fanns så mycket hjälp att få.

– Jag har googlat runt utan att hitta någon öppen skybar i Sverige. Det här verkar bli den första. Så jag har fått tagit reda på själv vilka regler som gäller för de glasade staketen med mera.

Även för bygg- och miljöförvaltningen är ämnet nytt och outforskat.

– Det är en jättekul idé och vad vi kunnat se hittills blir det inga problem att ge bygglov, säger bygg- och miljöchefen Ola Edström.

Någon gång i maj–juni räknar Shawn Afshari med att öppna restaurangen med Sandvikens garanterat bästa utsikt.

Mer läsning

Annons