Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjösunda stänger och personalen sägs upp

Föreningen Gränsland stänger i höst verksamheten på Sjösunda och säger upp personalen. Orsaken är oklarheter som uppstått kring hur kommunen ska hantera rekreationsanläggningen för funktionshindrade vid Storsjöns strand i Årsunda.

Annons

Sedan slutet av 60-talet har Sjösunda varit funktionshindrade Sandvikenbors speciella semesterparadis men, på senare år, också en arbetsplats för utvecklingsstörda i daglig verksamhet med handledare.

Ansvaret hänger i luften

Just nu hänger dock ansvaret för Sjösunda i luften. Nämnden som på pappret har verksamhetsansvaret finns inte längre och föreningen som sköter driften saknar avtal med Sandvikens kommun.

I avvaktan på att det blir ut- klarat vad kommunen vill med Sjösunda i framtiden har föreningen Gränsland beslutat stänga verksamheten från 1 oktober och säga upp fyra personer som arbetar med fastighetsskötsel, uthyrning, servering samt handledning av personer inom daglig verksamhet.

”Vi måste ha en dialog”

– Vi måste ha en dialog med Sandvikens kommun och därefter börja om från scratch. Just nu vet vi ingenting om hur de vill ha det. Intresset verkar dock vara dåligt, säger Elisabet Lindelöf i Gränslands styrelse.

Handikappnämnden har tagit initiativ till en intern diskussion inom kommunen om hur och av vilka Sjösunda ska användas i framtiden. Men just nu ligger överläggningarna nere på grund av semesterledigheter.

Mats Jonsson

Mer läsning

Annons