Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadestånd utreds – nu skyndar Sandviken på centrumförnyelsen

/

Kommunens försäkringsbolag utreder frågan om skadestånd till handlare på grund av ombyggnationen i centrum.
Samtidigt görs nu ett försök att snabba på kommande grävningsarbete på gågatorna.

Annons

Arbetarbladet kunde under gårdagen berätta att flera aktörer kring Jansasparken begärt skadestånd från kommunen efter det som upplevts som ett utdraget arbete med uppgrävda och i omgångar avspärrade gator. Nu bekräftar kommunen uppgiften.

LÄS OCKSÅ: Trivsamt slår igen - en av flera aktörer som begärt skadestånd från kommunen

– Vi har tagit emot begäran om skadestånd från två olika butiker. Det är kommunens försäkringsbolag som hanterar sådana här ärenden, säger Wendy Juntunen, kommunikatör för centrumförnyelsen och fortsätter.

– Jag är väl insatt i projektet och har talat med de flesta handlare. Vi är medvetna om att det är en komplex problematik. Det handlar om förändrade samhällsstrukturer med mer internethandel, generationsskifte och blir det dessutom en yttre påverkan med omgrävningar så påverkar såklart det också på kort sikt.

LÄS OCKSÅ: Gallerian i Sandviken såld – kan ge handeln nytt hopp

Hon påpekar att det dock är nödvändigt arbete som har genomförts och ska genomföras i resten av centrum kommande år.

– Vi renoverar i princip allt under jord, fjärrvärme, vatten och avlopp, fibernät och el. Syftet med att vi satsar 80 miljoner kronor på stan är att det ska bli attraktivare att vistas där och att även förutsättningarna för handeln ska bli bättre.

Samtidigt finns nu planer på att försöka komprimera kommande arbeten på gågatorna.

– Vi lärde oss lite av det jobb som gjordes under 2015 och vi har hittat bättre lösningar som gör att vi kan samarbeta mer så att det blir lite smidigare.

Även upplägget har reviderats lite med hoppet att underlätta för butikerna.

– Vi gör halva Köpmangatan och den del av Hyttgatan som är gågata redan 2016. Det sista arbetet i centrum slutförs under 2017, säger Wendy Juntunen.

Mer läsning

Annons