Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsåkarnas kontor blir kvar i Sandviken

När Skogsåkarna, med huvudkontor i Sandviken, fusioneras med VSV Frakt blir de en jätte inom skogsbranschens logistik. Vad som händer med kontoret i Sandviken är ännu inte bestämt.
– Men det blir kvar inom överskådlig framtid, säger Skogsåkarnas vd Petri Ekorre.

Annons

Det ännu icke namngivna företaget bildas vid årsskiftet och blir Nordens största inom logistik för skogsbranschen. När nu Skogsåkarna går ihop med VSV Frakt AB omsätter företaget 1,6 miljarder kronor och har 1 000 personer sysselsatta i 350 ägarföretag. I dag har Skogsåkarna huvudkontor i Sandviken med drygt 20 personer anställda. VSV Frakt har huvudkontor i Karlstad. Var det nya huvudkontoret kommer att ligga är ännu inte bestämt.

– Vid sammanslagningar blir det alltid vissa övertaligheter, men jag ser inte att det blir några drastiska förändringar, säger vd:n Petri Ekorre.

Tidigare har företagen kontrollerat olika geografiska områden, med Skogsåkarna starka i Gävleborg med omnejd, och nu kompletterar de varandra när det nya företaget sprids över ett större område. En vinst som görs av fusionen är att IT-utvecklingen som pågår i varje företag nu kan slås samman.

– Vi får mer för varje krona när vi inte behöver ha separata projekt.

Mer läsning

Annons