Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola tog bort elevassistent och skyllde på pengabrist

När eleven skulle börja i nian drog skolan in assistenten och skyllde på pengabrist. Nu har mamman gjort en anmälan till Skolinspektionen.

Annons

Det nu anmälda fallet är ett i raden av ärenden från Sandviken där föräldrar till elever som blivit av med någon form av särskilt stöd vänt sig till Skolinspektionen och begärt en prövning.

Så sent som i fredags fick Sandvikens kommun kritik av Skolinspektionen för att man använt bristande ekonomiska resurser som argument för att ändra förutsättningarna för en elev med behov av särskilt stöd.

Det nu aktuella fallet handlar om en elev i nian som tidigare haft en elevassistent i skolan. Enligt mamman, som är bekymrad över att eleven inte ska klara av att skaffa sig godkända betyg inför gymnasiet, skyllde man från skolans sida på att det inte fanns några pengar när assistenttjänsten plötsligt drogs in efter sommarlovet.

”Har inte alla barn rätt till att få den hjälp de behöver för att gå ut skolan med godkända betyg”, skriver hon i sin anmälan.

Skolinspektionen har inlett en utredning genom att begära in utredningar, åtgärdsprogram och uppgifter om varför eleven inte längre anses ha behov av en elevassistent.

Mer läsning

Annons