Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolrockader i Sandviken inför terminsstarten

/
  • Namnet Söderskolan försvinner och Björksätraskolan blir namnet på den gemensamma skolenhet som tar emot alla elever från förskoleklass till årskurs nio.

Flera av Sandvikens skolor blir storskolor. Björksätraskolan får 700 elever när den slås ihop med Söderskolan.

Annons

På onsdag börjar skolorna i Sandviken igen. Inför terminsstarten är det en hel del förändringar, framför allt vad gäller rektorer. Flera skolor slås också ihop och får samma rektor från F-9.

– Det är några rektorer som har sagt upp sig och då passar vi på och gör den här omorganisationen, säger skolchefen Inger Norman.

Söderskolans rektor Erik Hedenström har fått en ny rektorstjänst i Gävle och därför slås skolan nu ihop med låg- och mellanstadiet på Björksätraskolan. Den nya enheten får det gemensamma namnet Björksätraskolan, med en rektor och två biträdande rektorer, varav en just nu håller på att tillsättas.

På Murgårdsskolan tar nu Johan Larsson över ansvaret för alla årskurser samtidigt som skolledningen i stället utökas med ytterligare en biträdande rektor, en tjänst som ännu inte utlysts.

Även på Hedängsskolan, Alsjöskolan och Kungsgårdens skola sker förändringar.

– Birgitta Wikström som är rektor för Hedängskolan 7-9 får ansvar även för Kungsgården och Alsjöskolan.

Blir det inte splittrat med en rektor för så många skolor?

– Sett till antalet elever blir det inte så många, men geografiskt blir det utspritt. Därför anställer vi även en biträdande rektor som ska ha huvudfokus på Hedängskolan.

Någon ny grundskolechef har ännu inte anställts efter Lars Valter som slutade i våras.

– Vi har haft annonsen ute i en andra omgång och ska nu gå igenom vad vi har fått för sökande, säger Inger Norman.

Mer läsning

Annons