Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slogs blodig med träkäpp

En 50-årig man misshandlades allvarligt på onsdagseftermiddagen. Två män kom till en lägenhet på Smassens väg och gav sig på 50-åringen med en träkäpp och både sparkade och slog honom ett 70-tal gånger.

Annons

Klockan 17.30 larmades polisen till en misshandel på Smassens väg. Där träffade de på en blodig 50-åring, som lyckats söka skydd i ett annat hus. Han var så illa skadad att ambulans körde mannen till akuten i Gävle.

Den grova misshandeln hade inträffat i en lägenhet i ett hus intill. Länsvakthavande tog beslut om husrannsakan, men när polisen gick in i lägenheten hade de två männen redan hunnit ut. Enligt uppgifter lämnade de platsen i en vit Volvo.

Lägenhetsinnehavaren, som också är polisens vittne, fanns kvar och kunde berätta vad som hänt.

50-åringen var på besök hos honom när två män plötsligt dök upp. De började slå och sparka 50-åringen och tog också fram en träkäpp som de slog honom med. Enligt uppgifter ska de ha inriktat sig på mannens knäskålar. Den ene mannen ska ha slagit och sparkat cirka 40 gånger och den andre cirka 30 gånger.

I lägenheten fanns blod på både väggar, golv och i en soffa.

Ambulanspersonalen kunde konstatera att mannen var blodig i ansiktet, hade en kraftig svullnad i ansiktet och att han antagligen brutit handleden.

Gärningsmännen är kända till förnamnet. Polisen i Sandviken jobbar med utredningen under dagen. Den misshandlade mannen är sedan tidigare känd i missbrukarkretsar.

Mer läsning

Annons