Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småbarn kan ha orsakat mordbrand

Småbarn misstänks ha anlagt den brand i Vallhov som utvecklades till en mordbrand på onsdags­eftermiddagen.

Annons

Det brann kraftigt i källaren, ett flertal lägenheter blev skadade av sot och röklukt och hyresgästerna har fått lämna sina bostäder.

När larmet om att det brann i källaren på Killingvägen 7 kom till Räddningstjänsten vid 16.30-tiden på onsdagen var det redan fullt utvecklad brand i minst två källarförråd i källaren på tvåvåningshusen med loftgång. Det var en boende i huset som larmade.

Andra hyresgäster upptäckte snabbt branden eftersom den starka röklukten letade sig in i bostäderna. Lågorna slog upp ur källaren och släckningsarbetet pågick i flera timmar.

Tekniker som var på plats under torsdagen kunde konstatera att det var en anlagd brand som startat i ett eller två förråd, som blev helt utbrända. Därifrån hade elden spridit sig till fler förråd som var delvis förstörda.

På grund av spridningsrisken, den kraftiga rökutvecklingen och att branden anlagts i ett flerbostadshus betecknas det som mordbrand. Enligt polisen finns det uppgifter som tyder på att barn i tioårsåldern kan ha tänt på. De sågs springa ut från källaren.

Trots att elden begränsades till källarplanet har många lägenheter skadats av rök och sot. De fick utrymmas och hyresgäster har fått bo på hotell eller hos vänner.

Värdet på det skadade är fortfarande okänt, men klart är att lägenheterna med möbler och kläder måste saneras innan hyresgästerna får flytta tillbaka.

Mer läsning

Annons