Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart är det byggstart i Säljan

/
  • slutfasen. BJ är i slutfasen av förarbetet och i augusti står tomterna i Säljan färdiga för husbyggen.
  • för många. Peter Hultqvist är inte förtjust över att många hus byggs mittemot hans bostad.
  • lekkamrater. Christin Hernberg hoppas att det blir fler barn för dottern Tove att leka med.

Efter många om och men är det snart klart för husbygge i Säljan. De närboende är fortfarande inte helt nöjda – men kan ändå se positiva saker med utbyggnaden.

Annons

Det sista förarbetet håller på att avslutas och snart står marken klar för bostadsbygge. Om mindre än en månad börjar man bygga de första husen i det nya bostadsområdet i Säljan. BJ Markbyggnads AB är färdiga med vatten och avlopp för tomterna och håller nu på att installera fjärrvärme samt att grusa av vägarna.

Christin Hernberg är nyinflyttad i en släktgård som ligger precis intill de nya tomterna. Hon är uppvuxen i närheten och säger att hon kommer att sakna lugnet i Säljan.

– Med ett litet barn oroar man ju sig lite för att bullret från trafiken kommer att öka. Samtidigt är det ju bra om hon får fler barn att leka med i området.

Utsikt över de nya tomterna

Peter Hultqvist bor även han med utsikt över de nya tomterna. Han var en av de som protesterade mot utbyggnaden när den först presenterades och är fortfarande inte riktigt nöjd med det nya bostadsområdet.

– Några hus hade inte gjort så mycket, men 49 tomter är för många. Men man får se det positiva i det. Det är bra att de röjt upp skogen längs med strandkanten och att man anlägger en cykelväg längs med vattnet.

Totalt ska det bli 49 nya tomter. Av de 27 tomter som ingår i den första omgången är åtta sålda och en reserverad. För två veckor sedan fick Fastighetsbyrån i Sandviken i uppdrag av BJ Markbyggnads AB att sköta försäljningen av tomterna.

– Det är flera som hört av sig och varit intresserade av tomter, säger Gustav Björkman, ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån.

Prisförslag med olika hus

Tomterna kostar mellan 495 000 och 795 000 kronor. För att köparna ska kunna se vad det slutliga priset blir har Fastighetsbyrån tagit fram förslag på husmodeller tillsammans med tre husföretag.

– Priset för tomt och hus samt anslutningsavgifter kommer att ligga på cirka 2,5–3 miljoner kronor, säger Gustav Björkman.

Mer läsning

Annons