Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart klart för bandy

/
 • TV. SVT hörde av sig och frågade om arenan var färdig så att de kunde sända en tv-produktion därifrån. Då var de för tidigt ute, men att locka tv-sändningar till Sandviken i framtiden är inte omöjligt. På tal om tv så ska mediegymnasiet få sköta kamerorna vid sportevenemang som ett slags arbetslivspraktik.
 • SNART. Det är bara cirka ett halvår kvar till        invigningen av Göransson Arena. Det sista av taket håller på att läggas och inne på planen förbereds det för isen.
 • INSPEKTION. Henning Eneström, ordförande i stiftelsen Albert och Anna Göranssons minne, var på plats samtidigt som Arbetarbladet för att inspektera bygget som stiftelserna har bekostat. Här står han längst till vänster med Maya Olsson och Björn Jonsson från Sandvik.
 • GRÅTT. Än så länge är det bara grå väggar inne i arenan. Men arbetet med det är på gång, då inredningsarkitekten Åke Lindberg jobbar med en kollektion möbler unika för Göransson Arena. ”Det är väldigt snyggt i ett slags skandinavisk stil”, säger vd Maya Olsson.

Göransson Arena börjar hitta sin form. Med bara ett drygt halvår till invigning går det nu att föreställa sig hur allt kommer att se ut i färdigt skick.


Men utmaningar återstår.


– Den största utmaningen är omställningen mellan idrott och evenemang, säger Maya Olsson, vd för arenan.

Annons

Många Sandvikenbor är nyfikna och stannar till för att kika utanför stängslet till byggarbetsplatsen där Göransson Arena växer fram. Än så länge hänvisas nyfikna till Arbetarbladet och de bilder från arenan som vi i dag kan visa.

För några månader sedan var det bara ståtliga bjälkar som sträckte sig mot skyn, nu är det en hel arena som formats runt dem.

Maya Olsson, vd för arenan, guidar oss runt och pekar ut detaljer. Än så länge är det mesta grå betong som väntar på att fyllas.

Men arbetet med det är på gång, då inredningsarkitekten Åke Lindberg jobbar med en kollektion möbler unika för Göransson Arena.

– Det är väldigt snyggt i ett slags skandinavisk stil, säger Maya Olsson.

Hennes arbete nu består i att fylla arenan med aktiviteter. I nuläget är bland annat en villamässa, antikmässa, dansbandsgala, annandagsbandy, Sandviks bolagsstämma, Företagarforum och en julshow inbokade.

SVT har hört av sig med intresse för arenan, men det blev ingenting av det just denna gång, eftersom arenan inte hade blivit klar i tid.

– Ja, tanken är att bjuda hit tv-producenter sedan för att få dem intresserade.

Arenans fördel gentemot andra arenor för hockey är att ytan på golvet är så mycket större i Göransson Arena. Maya Olsson har till och med fått en förfrågan om golf där inne.

– Det är bara fantasin som sätter gränser.

Att ställa om från bandy till evenemang kommer att ta en dryg arbetsdag.

– Omställningskostnaden är betydande.

Hon betonar att den största utmaningen nu ligger i att hitta lösningar för hur arenan effektivt ska kunna ställa om mellan idrott och exempelvis mässor och andra evenemang.

Under Arbetarbladets rundvandring är även Henning Eneström, ordförande i stiftelsen Albert och Anna Göranssons minne, på plats för att inspektera bygget som stiftelserna bekostar.

Han säger sig vara nöjd med arbetet hittills, men är förtegen om huruvida kostnaden har ökat.

– Ungefär. Allting blir dyrt, men hellre att det blir bra. Kostnaden drabbar inte någon annan.

Mer läsning

Annons