Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart rullar morgontåget från Sandviken igen

/
  • Från 7 april stannar tåget till Stockholm här i Sandviken igen.

Nu är det klart. Den 7 april börjar tågen rulla mellan Sandviken och Stockholm igen.

Annons

Sedan 13 december har resenärer fått hoppa på tåget i Gävle i stället för Sandviken, sedan det tidiga direkttåget mellan Sandviken och Stockholm dragits in. Men snart är det slut med det. 7 april börjar tågen rulla igen.

Det tidiga morgontåget avgår klockan 5.52 och beräknas vara framme 7.38 i Stockholm. En annan förändring är att hela tågsetet byts ut.

De nuvarande loktågen kommer att bytas ut till en lite snabbare dubbeldäckare, vilket ska göra det möjligt för snabbare resor mellan Sandviken och Stockholm i framtiden.

De nya tågseten beräknas vara på plats redan den 7 april – men eftersom en tidtabell gäller ett år i taget, kommer tågen att köra efter den nuvarande tidtabellen året ut. Från 2016 är det sedan meningen att restiden ska kunna kortas med upp till en kvart, uppger SJ:s presstjänst.

Eva Tjernström (S), regionråd, är lättad över att man kommit fram till en lösning.

– Det här har varit en väldigt viktig fråga för oss och vi blev lite tagna på sängen när SJ bestämde sig för att dra in direkttåget. Det har bland annat påverkat regionen och företagen i Sandviken, säger hon och fortsätter:

– Men det här är ett också ett väldigt bra exempel på hur man genom att göra gemensam sak mellan det offentliga, näringslivet och kommunen kan påverka. I slutänden blev det väldigt bra.

Den 7 april avgår det tidiga morgontåget från Sandviken igen

Mer läsning

Annons