Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart tas första spadtagen för ny Tunarondell

Inom bara några veckor påbörjas arbetet med en ny rondell. Den ska binda ihop Järbovägen med det planerade handelsområdet vid Tuna och en ny avfart till återvinningen.

Annons

Förra året skrev Sandvikens kommun ett avtal med Trafikverket om att ta över underhållet av den del av Järbovägen som sträcker sig från viadukten under E16 och fram till Tunaavfarten.

Gränsen för kommunens och Trafikverkets vägunderhåll kommer att gå vid den rondell som nu ska börja byggas.

Redan i slutat på april är planen att de första spadtagen ska tas. Syftet är förutom att in- och utfarten till Tunaområdet ska bli säkrare även förbättra för de som ska ta sig till återvinningen. En ny väg ska göra det möjligt att koppla ihop även den infarten till den nya rondellen.

Prislappen ligger på sammanlagt 5 miljoner kronor.

– Vi kommer att ansöka om statsbidrag på 2 miljoner kronor, men det är inga säkert att vi får pengar, säger kommunalrådet Peter Kärnström.

Rondellen är första etappen i den stora Tunasatsningen där kommunen helt på egen hand ska bygga en ny trafikplats med på- och avfart från E16. Det finns också långsiktiga planer på en pendlarparkering och en motorvägshållplats för 41:ans busslinje, likt den som finns i Valbo.

Mer läsning

Annons