Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sökandet efter Kjelle Blues går vidare via Facebook

”Kjelle Blues” är fortfarande spårlöst försvunnen och nu går sökandet vidare via Facebook.
”Vart är Kjelle Blues?” heter en grupp på nätsidan, där människor som bryr sig om vad som har hänt med Kjell-Ove Andersson kan få information och lämna tips.

Annons

Sandvikenmusikern Kjell-Ove Andersson, 44 år, har varit försvunnen sedan midsommar.

Nu får polis och anhöriga hjälp i sökandet av den nystartade Facebook-gruppen ”Vart är Kjelle Blues?”.

Så här skriver Rickard Danielsson, som har tagit initiativet till gruppen:

 

”Ikonen och orginalet, om man får uttrycka sig så, Kjelle Blues är försvunnen! Denna lilla grupp är till för att följa utvecklingen av det hela samt kanske samla lite information, påstådda iakttagelser och så vidare i sökandet efter Kjelle B.”

 

Polisen ser positivt på att sökandet efter ”Kjelle Blues” har tagit sig ut på nätet.

– Det är bra att folk är engagerade, ju fler ögon desto bättre, säger P-O Granath vid polisen i Sandviken.

Ett sätt att sprida information

Organisationen Missing People uppmanar anhöriga till personer som har försvunnit att skapa just Facebook-grupper eller liknande på nätet, som ett sätt att samla in och sprida information när media inte längre rapporterar om ett försvinnande.

När Jacob Thorén från Göteborg försvann i våras, startade hans far en Facebook-grupp som fick tusentals medlemmar.

Får många tips

I Australien hålls en vecka för försvunna personer, National Missing Persons Week, och där framhålls i år just nätet som arbetsverktyg.

P-O Granath säger att de får in många tips som inte ger någonting, och att sökande på nätet eventuellt kan öka frekvensen av distraherande information.

– Problemet kan vara att det kommer fram mycket löst prat som inte leder till konkreta tips. Det är mycket som vi måste skumma bort innan vi kan få en riktig bild.

Tips till polisen

Tom McEwans son Kyle försvann 2007, och även han startade en Facebook-grupp och har reflekterat över för- och nackdelar med det sökandet.

Fördelen är att det är lätt att sprida bilder och signalement på den försvunna personen, nackdelen är att ”mycket dålig information och andrahandstips kommer in”.

Kjell-Ove Andersson är 184 centimeter lång, väger 90 kilo, är muskulöst byggd och har bruna ögon. Tips kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

Arbetarbladet har inte kunnat nå Rickard Danielsson för en kommentar.

Mer läsning

Annons