Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sökandet efter Kjelle Blues har avbrutits

Polisen söker inte längre efter Kjelle Blues i den sjö där två likhundar markerade att det fanns en människokropp i vattnet. Nu tror man inte längre att han finns där.

– Det är inga nya undersökningar planerade, säger Torbjörn Sävström, förundersökningsledare.

Annons

Sedan i juni har dykare undersökt vattnet i Gavelhyttan i Storsjöns västra del, för att försöka hitta kroppen efter den förvunne Kjell-Ove ”Kjelle Blues” Andersson, som man misstänker dumpats där. Men nu är undersökningarna avslutade.

– Vi har sökt igenom ett begränsat område i Storsjön, det område som hundarna markerade, men vi har inte hittat något, säger Sävström.

Nu kommer man inte att göra några flera undersökningar i området. I stället ägnar man sig åt att ta hand om de tips som kommer in kring försvinnandet.

– Det kommer in uppgifter då och då. Ibland är det uppgifter vi redan har och ibland är det nya. Men det har inte hänt något nytt i utredningen.

Det var dagen före midsommarafton förra året som Sandvikenbon Kjell-Ove Andersson, 44 år, senast var synlig i sitt hem vid Hedåsen.

Sedan dess har han varit spårlöst försvunnen. Både en 32-årig Gävlebo och en 46-åring från Sandviken har sedan dess varit anhållna misstänkta för människorov men släppts igen.

Mer läsning

Annons