Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solsken och seger i sista SAIK-matchen utomhus

/

I går spelades den absolut sista elitmatchen i bandy på Jernvallen. Nästa gång heter hemmaplanen Göransson Arena – då spelas matcherna under tak men utan bandyportföljer.
– Det är på två vis. Det finns många fördelar också, men bandyportföljen är ju tradition, tycker Anne Flogberg.

Annons

Det var strålande solsken i Sandviken när SAIK tog emot Västerås för sin fjärde SM-semifinal på söndagen. Längs den bortre långsidan stod publiken och kisade mot solljuset – för sista gången. Nästa säsong är arenan färdig och matcherna störs varken av starkt solsken, snöstorm eller töväder.

En klar fördel för spelarna – men på läktaren är det mer blandade känslor.

– Det är lite både och faktiskt. Att stå här ute och ha med sig bandyportföljen har varit lite guldkant. Men det finns ju många fördelar också, säger Anne Flogberg.

Hon är också orolig över hur det ska gå med publiksiffrorna inne på arenan.

– Jag tror att det blir höga inträdesavgifter så det är frågan om det är bra för klubben. Folk kan sluta gå på matcherna.

Hur många som faktiskt kommer att sakna bandyportföljerna är däremot osäkert. När Arbetarbladet besöker matchen syns få av de berömda bandytillbehören. Några som utrustat sig är Göran Lundkwist och Anders Ericson från Västerås.

– I Västerås får vi ha portföljer, det har vi haft hela säsongen. Däremot är det en sluten arena, så vill man gå ut och röka får man inte komma in igen, berättar Göran.

– De kommer nog att ändra sig om portföljerna här också, man stoppar inte en sådan tradition, tror Anders.

Till hemmapublikens glädje blev det dessutom en seger för SAIK vid sin absolut sista hemmamatch på Jernvallen. Matchen slutade 7–4 och i morgon spelas den sista avgörande semifinalmatchen – i Västerås.

Namnet Jernvallen kommer däremot att leva vidare även om matcherna flyttar in i den nya arenan. Området runt Göransson Arena kommer fortsättningsvis att heta Jernvallenområdet.

Mer läsning

Annons