Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sorg på Sandvik efter dödsfallen

/
  • Förstämning. Jonas Gustavsson som är vd på SMT hade tårar i ögonen när han la blommor på minnesbordet och skrev en sista hälsning till de två omkomna männen. ”Det som inte fick hända har hänt. Det är oerhört jobbigt för oss alla – anhöriga, vänner och arbetskamrater”, säger han.
  • Efter den tragiska olyckan på måndagen vajar i dag flaggorna på halv stång på alla Sandviks enheter i Sandviken.

Det var en svart dag för Sandviks anställda på tisdagen. Hela Sandvik höll på tisdagsförmiddagen en tyst minut för Stefan Lööf och Per-Arne Blomberg som omkom i en gasolycka på måndagen.

Annons

Klockan tio på tisdagen hölls det en tyst minut på Sandvik i Sandviken och även på alla Sandviks verksamheter runtom i världen för de två männen. Det flaggades på halv stång vid huvudkontoret i Sandviken och inne hela på området.

Ett minnesrum gjordes i ordning på tisdagen i byggnaden Stensmokontoret. I rummet finns kondoleansböcker, bilder på de två männen, tända ljus och blommor. Hit kan alla gå som vill sörja, minnas eller skriva en sista hälsning. Stämningen var tung och fylld av sorg på Sandvik på tisdagen, det var många anställda som besökte minnesrummet för att sörja och hedra minnet av sina vänner och arbetskamrater.

Jobbade med service
Männen som omkom i olyckan i Smältverk 08 var 59-årige Stefan Lööf från Forsbacka och 56-årige Per-Arne Blomberg från Sandviken.  De jobbade med service och underhåll på huvudavdelningen Sandvik Materials Technology, SMT.

Jonas Gustavsson som är vd för SMT hade tårar i ögonen och var väldigt tagen när han la blommor på minnesbordet och skrev en sista hälsning.

– Det som inte fick hända har hänt. Det är oerhört jobbigt för oss alla – anhöriga, vänner och arbetskamrater, säger han.

Alla anhöriga har underrättats om det som har hänt. På Sandvik i Sandviken har de anställda via intranätet informerats om vilka det var som omkom och om att det ställts i ordning ett minnesrum med kondoleansböcker.

– Vi har prioriterat att ge stöd till de anhöriga. Representanter från Sandvik och polisen har besökt de anhöriga först på måndagen och i dag (läs tisdag), säger Lena Berg, kommunikationschef på SMT.

– När sådana här fruktansvärda händelser inträffar så har vi en nödlägestab som vi kallar in – en del av dem har jobbat hela natten (läs måndag natt). Vi har en krisgrupp som stöttar de närmaste arbetskamraterna och alla anställda som vill kommer att få samtalshjälp, säger hon.

Mer läsning

Annons