Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sovande åldring utsatt för hårdhänt behandling

Åldringen som skulle matas fortsatte att sova. En av de anställda slog då personen hårt på kinden och hakan. Händelsen anmäldes som ett missförhållande. Utredningen har lett till att det nu ska hållas samtal om bemötande i den aktuella personalgruppen.

Annons

Det var en arbetskamrat som reagerade över den hårdhänta behandlingen som en omsorgsanställd utsatte en sovande åldring för. Först efter flera hårda klappar och slag på kinder och haka avbröts matningsförsöket.

Enligt utredningen ska den sovande personen efteråt inte ha visat några tecken på att ha tagit varken fysisk eller psykisk skada av det inträffade.

”Undertecknad kan mot bakgrund av samtalen inte fastställa allvaret i den anmälda händelsen. Dock kan konstateras att NN inte har lidit några men” skriver utredaren på äldreomsorgsförvaltningen i sin rapport.

Eftersom samma anställd tidigare fått kritik för liknande beteende görs bedömningen att det är nödvändigt att ta upp frågan inom den aktuella gruppen. Detta i form av samtal om gott bemötande och god vård men även om hur kollegor ska förhålla sig varandra om någon inte följer de gemensamma riktlinjerna.

Mer läsning

Annons