Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Specialhund sökte igenom 46-åringens lägenhet

Polis genomsökte i går 46-åringens lägenhet i Sandviken med en specialinkallad hund, sannolikt en likhund.

Annons

Den 46-åring som misstänks ligga bakom Kjell-Ove ”Kjelle Blues” Anderssons försvinnande har släppts på fri fot, men är fortfarande inte avförd från utredningen.

Han anhölls i förra veckan misstänkt för människorov och släpptes i fredags när tiden gick ut.

Vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand valde att inte begära 46-åringen häktad.

46-åringens lägenhet har tidigare sökts igenom och hans bil som stått ute på parkeringen har varit borta i flera dagar, sannolikt för teknisk undersökning av polisen.

I går tog utredningen ytterligare ett steg när en specialutbildad polishund var på plats i Sandviken. Det är en hund som inte finns inom Gävleborgs polismyndighet, utan i Stockholm.

Det kan till exempel vara en hund som är specialiserad på att hitta liklukt och skulle i så fall användas för att hitta spår av eller den försvunne ”Kjelle Blues” kropp.

Hammarstrand vill inte bekräfta att en sådan hund specialbeställts för uppdraget att söka igenom bostaden och kläder, men säger ändå;

– Det kan inte uteslutas att det är en likhund. Vissa hundar kan det ta tid innan vi får tillgång till.

Det innebär att hunden inte var tillgänglig under de tre dagar 46-åringen satt häktad, utan hade möjlighet att komma till Sandviken först i går.

Vad undersökningen gav är inte känt. Senare under dagen sågs polispatrullen och hunden på andra platser i Sandviken, bland annat vid en gångväg intill skogen.

Frågan är också vad det har för betydelse att en 32-åring från Gävle, som tidigare bodde i Sandviken, en tid före ”Kjelle Blues” försvinnande, misshandlade den försvunne Sandvikenbon i dennes sommarstuga vid Storsjön.

Det var en anledning till att 32-åringen under en tid tidigare under hösten satt anhållen misstänkt för människorov.

Han släpptes dock senare och är fortfarande misstänkt för människorov.

Mer läsning

Annons