Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal brädor från handikappramp

/
  • bortbrutna. Stora och breda tryckimpregnerade plankor har stulits från handikappramper och bryggor vid Hamptjärn i Storvik.
  • planerat. Tjuvarna använde uppenbart såg, hammare och kofot vid stölden.

Tjuvar har brutit loss och stulit stora plankor ur handikapprampen i Hamptjärn, Storvik.

Annons

– Hur lågt kan man sjunka? frågar sig Thomas Widing, ordförande i föreningen som sköter om det populära fiskestället.

Det var efter påskhelgen som stölden upptäcktes av Thomas Widing, ordförande i Vallbyåns Fiskevårdsområdesförening, som var vid den handikappanpassade fisketjärnen med inplanterad ädelfisk.

I handikappramperna som leder ut till vattnet och på bryggan gapade stora hål. Flera både tjocka, breda och cirka fyra meter långa tryckimpregnerade plankor hade brutits loss och forslats iväg. Innan tjuvarna lastade plankorna på något fordon hade de tagit sig tiden att spikrensa.

Planerad stöld

– Det låg högar av tjock spik på marken, berättar Thomas Widing, som häpnar över hur fräck och planerad stölden var eftersom man uppenbart använt både såg, kofot och hammare.

Han är upprörd över hur någon stjäl från en ideell förening, där medlemmarna jobbar med att lappa och laga ramper och bryggor för att göra det möjligt för handikappade att komma ut i naturen.

– Det är så lågt.

Sågat sönder bänkar

Tjuvarna hade även varit inne i en öppen raststuga och såga av benen på bänkarna och brutit upp några plankor, men lämnat allt detta kvar. Antagligen för att det inte var tryckimpregnerat.

Mer läsning

Annons