Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämningen på topp när pensionärerna hade försommarfest

/
  • bara nitar. Turen var inte på Maj-Britt Erikssons och Stig Lindströms sida när de spelade på chokladhjulet men de var glada ändå.
  • släktmöte. Det blev ett muntert möte när Runa Berglin, 88 år nästa vecka, träffade sin kusindotter Birgit Jonsson på försommarfesten i Folkets hus.
  • gillar fart. Kerstin Ström från Sandviken klappade i takt till Drömfabrikens uppträdande. ”Jag gillar allt som det är fart i”, berättar hon.

Det gjorde ingenting att de fick flytta inomhus på grund av blåsten. Stämningen var ändå på topp när över 200 pensionärer träffades i Folkets hus i Järbo i går för en försommarfest.
– Tänk att det finns så många pensionärer, säger Runa Höglin, snart 88 år.

Annons

Nu kom ju inte festdeltagarna enbart från Järbo. Alla äldreboenden i Sandvikens kommun var inbjudna till Åsgårdens försommarfest som var tänkt att hållas på bygdegården men som fick flyttas inomhus på grund av den kraftiga blåsten.

Runa Höglin hade gjort sig sommarfin med en blommig scarf i håret.

– Jag är väl lite högfärdig, säger hon med glimten i ögat och berättar att hon är född i Ytterbyn, yngst av tio syskon och den enda som fortfarande är i livet.

– Jag är lite poetisk, förstår du. Jag har en bok som heter Runas runor som jag brukar skriva i, fortsätter hon.

Släktingen Birgit Jonsson påminner om att Runa minsann har skrivit flera sånger till PRO.

– Det är bra att de ordnar fest. Bara det hade varit fint väder, tycker Birgit Jonsson.

Det är sjätte gången som äldreboendet Åsgården har försommarfest. För många äldre är det en av årets höjdpunkter. Förutom fika, chokladhjul och andakt bjöd en trio från Drömfabriken på underhållning. Det klappades friskt i takt bland borden när musikerna drog i gång slagdängan ”I’ve got you under my skin”.

Mer läsning

Annons