Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startskott för Bangen!

/
  • En öl hör Bangen till. Här från dansbanans öppna fönster är utsikten över jazztältet perfekt. Magnus Larsson från Hallsberg och Peter Thorsander från Örebro hade kommit till Sandviken för sjunde gången tillsammans med sina kompisar. ”Det är musiken som drar. Bangen har alltid ett bra program”, tyckte Peter.
  • Rosor till alla. Fastighetsbyråns mäklare Lena Rolander delade ut rosor till alla besökare. Inte mindre än 3 000 röda rosor stod och väntade på ägare i vattenfyllda hinkar. Varför? Jo, du kan ge rosen till nån du tycker om och sen kanske ni måste köpa hus i Sandviken. Några som tackade ja till blommor var syskonen Jan Åslund och Kerstin Tropp. Kerstin är från Karlstad och hade kommit för att lyssna till musik hela helgen.
  • Gott. Bra mat är viktigt för en bra festival. Som alternativ till kokt med bröd skulle kocken Tomas Wielbass servera grillad sötrimmad nobellax till hungriga besökare mellan musikinslagen.
  • Bänkade. Sandviken Big Band inledde årets jazzfestival med pulbikkära Rigmor Gustafsson. Publiken var bänkad redan långt före klockan sex och de som lyckats få de bästa platserna hade mycket att njuta av.
  • Veteran. Anna Andersson från Gävle har varit på många jazzkonserter i sitt liv. Så blir det när man har en pappa som spelar trummor i storbandet i Sandviken. Pappa Rolf Andersson var nog glad åt dotterns besök i det fullsatta jazztältet. Med sig hade hon kompisen Petra Möller från Gävle.

Regnet hängde tungt, men hotade aldrig på allvar starten av årets jazzfestival. Rekordmånga biljetter har sålts och tältet var fullt redan klockan sex när Sandviken Big Band inledde Bangen.

Annons

Festplatsen i Högbo har bytt skepnad i helgen. Nu är det musik som gäller. För bara jazz kan man inte säga att det handlar om längre. Bangen har breddats och nu innehåller den till och med en del för familjerna på söndag när bland annat stjärnskottet Amy Diamond intar scenen.

På fredagskvällen var det tidigt fullt i i det vita tältet. Med tanke på hur många biljetter som sålts var det kanske väntat.

De som kom var inställda på en trevlig kväll med en massa musik. Storbandet inledde som brukligt och hade med sig både Rigmor Gustafsson som Magnus Lindgren och sånggruppen Riltons Vänner.

Senare på kvällen intog de magnifika underhållarna och musikspexarna Kalle Moraeus och Bengan Jansson scenen - ett framträdande som många redan tidigt på kvällen riktat in sig på.

Mer läsning

Annons