Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Steeltowns senaste krögare i konkurs

För drygt två månader sedan drog kommunen in serveringstillståndet för de som drev krogen Steeltown i Sandviken. Nu har krogbolaget försatts i konkurs.
– De betalade inte till skattekontot, säger Birgitta Lundgren, kommunens alkoholhandläggare, som förklaring till varför tillståndet drogs in.

Annons

Tili Sandviken AB tog över krogrörelsen förra hösten. Redan från början hamnade man efter med skatteinbetalningarna.

I mitten av oktober beslutade individ- och familjeomsorgsnämnden att dra in serveringstillståndet på grund av ”ekonomisk olämplighet”. Sedan dess har krogen på Odengatan i Sandviken hållit stängt.

Skuld på 90 000 kronor

På tisdagen försattes bolaget i konkurs efter ansökan från Skatteverket. Skatteskulden uppgår till drygt 90 000 kronor. Ingen företrädare för bolaget var närvarande vid konkursförhandlingen i tingsrätten.

Hyreskontraktet och inventarierna innehas av Johnny Larsson via Högbovägen Lunch AB. Han drev Steeltown fram till hösten 2009 men blev av med serveringstillståndet på grund av ordningsproblem.

– I mars är det nog restaurang igen. Jag skulle bli förvånad om det inte finns intressenter som vill ta över, säger Johnny Larsson.

Fastigheten där restauranglokalerna nu står tomma ägs av Wenbo Invest AB med Ulf Wennberg som ägare, en av männen som för några år sedan tog över Engeltofta på Norrlandet i Gävle.

Mer läsning

Annons