Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Hedin raggar fler till nätverk

Sandvikens förra kommunalråd Stefan Hedin har nu fått i uppdrag att ragga fler samarbetskommuner till Sambruk, som arbetar med att utveckla kommunala nättjänster.
– Stefan är särskilt väl lämpad för jobbet med sina kontakter i landets kommuner, säger styrelseordföranden Olle Nilsson Sträng.
Men jobbet är bara en dag i veckan.

Annons

Arbetarbladet har tidigare skrivit om att Stefan Hedin, före detta kommunalråd i Sandviken, var aktuell som chef för Sambruk. Han fick jobbet – delvis. Tjänsten delas upp på tre personer.

Stefan Hedin kommer att jobba 20 procent, en dag i veckan, med att främst rek-rytera fler kommuner till Sambruk. Sambruk är en organisation som ägs av 70 kommuner, vars syfte är att utveckla tjänster som rör elektronisk kommunikation. Basen för organisationen ligger i Sandviken.

– Han kan öppna många dörrar för oss, säger styrelseordföranden Olle Nilsson Sträng, som även är socialdemokratiskt kommunalråd i Bollnäs.

Stefan Hedin själv vill inte kommentera den nya tjänsten, inte heller vad han ska arbeta med resten av tiden.

Verkställande tjänsteman blir Claes-Olof Olsson, som jobbar 40 procent, och Sandvikenbon Lennart Östblom jobbar 30 procent med administration.

Mer läsning

Annons