Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Hedin ska locka fler kommuner till Sambruk

Sandvikens förra kommunalråd Stefan Hedin har nu fått i uppdrag att ragga fler samarbetskommuner till Sambruk, som arbetar med att utveckla kommunala nättjänster. – Stefan är särskilt väl lämpad för jobbet med sina kontakter i landets kommuner, säger styrelseordföranden Olle Nilsson Sträng. Men jobbet är bara en dag i veckan.

Annons

Arbetarbladet har tidigare skrivit om att Stefan Hedin, före detta kommunalråd i Sandviken, var aktuell som chef för Sambruk. Han fick jobbet - delvis. Tjänsten delas upp på tre personer.

Stefan Hedin kommer att jobba 20 procent, en dag i veckan, med att främst rekrytera fler kommuner till Sambruk. Sambruk är en organisation som ägs av 70 kommuner, vars syfte är att utveckla tjänster som rör elektronisk kommunikation. Basen för organisationen ligger i Sandviken.

– Han kan öppna många dörrar för oss, säger styrelseordföranden Olle Nilsson Sträng, som även är socialdemokratiskt kommunalråd i Bollnäs.

Stefan Hedin själv vill inte kommentera den nya tjänsten, inte heller vad han ska arbeta med resten av tiden.

Verkställande tjänsteman blir Claes-Olof Olsson, som jobbar 40 procent, och Sandvikenbon Lennart Östblom jobbar 30 procent med administration.

Mer läsning

Annons