Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Störningar i e-posten hos Sandnet

Många av Sandnets kunder har haft problem med e-posten den senaste veckan. Ett systembyte som genomfördes i söndags är boven i dramat. – Tyvärr har en del drabbats av efterdyningar, säger enhetschef Hans-Peter Eriksson.

Annons

Sandnet ägnade söndagen åt att byta ut administrationssystemet till sina e-postkonton. Tanken var att arbetet inte skulle drabba några av kunderna men komplikationer tillstötte, förklarar Hans-Peter Eriksson som betonar att det alltid är svårt att göra ingrepp i stora system som redan är igång.

– Jag brukar skoja och säga att det här är litegrann som att göra en hjärttransplantation på en patient som är ute och joggar.

Enligt Eriksson har långt ifrån alla kunder drabbats – men hur många som haft bekymmer kan han inte svara på.

– Förhoppningen var att kunderna inte skulle märka något alls. Nu jobbar vi för brinnande livet för att lösa det vartefter anmälningarna ramlar in.

När kommer alla era kunder att kunna använda sin e-post igen?

– Vi hade personal som jobbade till halv fem i morse. Då fick jag signaler om att den värsta vågen är över. Det är fortfarande lite efterdyningar som löser sig en efter en, men jag hoppas det inte ska dra ut på tiden. Det ska absolut lösa sig under onsdagen.

Mer läsning

Annons