Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsjömässen är nu öppen igen

/

På måndagen återinvigdes den populära "Mässen" på Sandvik. Det är första gången sedan den byggdes 1979 som restaurangen fått en så genomgående renovering.

Annons

Det doftar gott när Arbetarbladet närmar sig Storsjömässen mitt inne på Sandviks myllrande industriområde. Restaurangen stängdes efter midsommar och har sedan dess rustats upp.

I snöblåst och minusgrader stod ett tjugotal medarbetare bakom ett blågult band och väntade på att bli insläppta till första lunchen i de nya lokalerna. Petra Einarsson, VD på Sandvik Material Technology, skötte invigningstalet och bandklippningen.

– Det är kul att få återinviga denna jättetrevliga mötesplats där 600 gäster äter lunch varje dag och 1500 portioner lagas för att även levereras till Göranssonska skolan och till matlådor, säger hon.

– Här har 1,7 miljoner pannkakor lagats och 35 tusen smörgåstårtor tillretts.

Storsjömässen är ett gammalt och välkänt begrepp i Sandviken och i nära trettio år har samma företag nämligen Fazer förestått restaurangen inne på Sandvik.

– Lunch är inte att leka med och det har Sandvik förstått, maten ska vara god men vart man äter den har också betydelse. Vi har varit här i 28 år och hoppas det blir minst lika länge till, säger Joakim Nilsson, VD Fazer.

Strax efter elva öppnades restaurangen och alla bjöds på snittar och fördrink i hallen.

– Här är ju jättetrevligt nu plus att det är snabbare service, förut kunde det vara kö ut från Mässen, säger, Kent Hermansson som jobbar på finvallsverket.

– Jag har faktiskt saknat den, har kommit hit flera gånger i vecka sedan -89, säger han.

Läs även: Storsjömässen rustas

För fler lokala nyheter och pushnotiser om viktiga händelser från just ditt närområde, ladda ner vår nya app till din Iphone eller Android!

För Iphone: Hämta här

För Android: Hämta här

Mer läsning

Annons