Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsjömässen rustas upp – Brittas restaurang håller ställningarna

/
  • I december ska rusten vara klar.
  • Joakim Andersson tar för sig på
  • Under mässens upprustning har en matvagn satts upp.
  • Vid matvagnen kan man bland annat köpa matlådor och mackor.

Storsjömässen rustas och byggs om efter drygt 35 år. Under tiden får många Sandvikanställda söka sig till andra ställen för att äta lunch och hämta matlådor.
– Det har hittills fungerat bra, säger Åsa Nordgren, ansvarig för bland annat Storsjömässen, om de provisoriska lösningarna under byggtiden.

Annons

Lunchrestaurangen med cirka 200 matplatser och köket stängde efter midsommar. Om planerna håller ska mässen kunna öppnas igen i slutet av november eller början av december.

Här har man lagat cirka 1 500 portioner om dagen, inklusive mat till eleverna på Göranssonska skolan.

– Det är stort behov av underhåll, säger Lars Svanerud, fastighetschef på Sandvik Materials Technology (SMT) i Sandviken.

Lokalerna har blivit slitna och mycket av köksutrustningen behöver bytas ut. Samtidigt passar man på att modernisera, se till att arbetet i köket blir mer rationellt och att köerna i matsalen flyter bättre.

– Tidvis har det varit långa köer som korsat varandra. Det har varit lite stökigt, konstaterar Lars Svanerud.

Enkätundersökningar bland matgästerna visar att de som ätit på Göranssonska skolan gett bättre betyg åt maten trots att allt har lagats i köket på Storsjömässen.

Det beror antagligen på att miljön upplevs som trevligare, tror Lars Svanerud och Åsa Nordgren.

När restaurangen öppnas igen får matgästerna servera sig själva i högre utsträckning. Det blir fyra i stället för två köer till kassorna där man betalar för maten.

Åsa Nordgren har, tillsammans med en projektgrupp, sett till att mathållningen fungerar bra under byggtiden. Hon håller kontakten med restauratören som sköter själva verksamheten.

Ugnar och annan utrustning har tillfälligt flyttats till Göranssonska skolans mottagningskök där matlagningen sker nu.

Skoleleverna får samsas med fler Sandvikanställda. Men många väljer att äta på Coromantmässen vid Mossvägen där trycket ökat.

– För att förbättra tillgängligheten för de som jobbar på industriområdet satte vi också upp en matvagn, säger Åsa Nordgren.

Britt-Marie Skagenberg sköter vagnen.

– Jag brukar kalla den "Brittas restaurang" – eller "Lillmässen", säger hon.

Här kan folk köpa mackor, korv och dricka men även matlådor som levererats från köket på Göranssonska.

– I Love It! Folk som kommer hit är så glada och ger bra respons, säger Britt-Marie Skagenberg som hoppas att matvagnen får vara kvar också efter ombyggnaden.

Mer läsning

Annons