Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storviks IF vill ha innebandyhall

Innebandyn är en snabbt växande sport i Storvik med omkringliggande orter. Nu begär Storviks IF en utbyggnad av Parkhallen i steg ett och en specialanpassad innebandyhall i steg två.

Annons

Storviks IF har 200 aktiva spelare i sina olika lag med Åshammar, Kungsgården, Hammarby och Torsåker inom upptagningsområdet. Men sedan damlaget klättrat i seriesystemet tvingas Storvikstjejerna spela sina hemmamatcher på Jernvallen i Sandviken eftersom Parkhallen inte uppfyller innebandyförbundets krav.

Även herrjuniorerna såg i höstas ut att bli stoppade från spel i hemmahallen. Men tack vare en dispens fick laget chansen att spela vidare i Storvik i ytterligare en säsong.

Idrottsföreningens innebandysektion har nu vänt sig till kultur- och fritidsnämnden med en begäran om att få Parkhallen utbyggd med de fyra meter som fattas för att spelplanen ska bli godkänd.

I steg två menar dock Storvik IF:s innebandysektion att det behövs en ny, specialanpassade innebandyhall med de kringutrymmen som krävs i samband med att sporten växer.

Mer läsning

Annons