Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stress och barnbaciller gör dagispersonalen sjuk

Stress, sjuka barn som smittar, problem med chefen och brist på män.
Det är orsaker till den höga sjukfrånvaron bland de anställda inom förskolan i Sandviken.
Nu görs en stor satsning på att få friskare personal.

Annons

Sjukfrånvaron är hög på Sandvikens förskolor. En genomsnittlig anställd är sjukskriven var tionde dag under ett arbetsår.

För att ta reda på vad det beror på lät skolledningen en psykolog från Uppsala universitet göra en kartläggning av hur förskolepersonalen ser på sin arbetsvardag.

Ett genomgående tema i svaren är stress och hög arbetsbelastning. Barngrupperna är större än tidigare och personaltätheten lägre. Dessutom har mängden administrativt arbete ökat. Sammantaget innebär det att förskollärare och barnskötare får mindre tid över för varje barn. Resultatet blir att många går hem efter arbetsdagens slut och känner sig missnöjda med sina egna insatser.

– Det är jätteviktigt att alla barn blir sedda. Det vill vi inte tumma på. Men för att man ska hinna med det går det ibland i 190, säger Susanne Åsberg, förskollärare på Västanbyns förskola.

Med dagens stora barngrupper tycker hon att det är svårt att alltid hinna ta sig den tid med barnen som hon skulle önska.

– Ibland har man fullt upp bara med att ha överblick över gruppen och koll på alla.

Småbarn smittar

Men den höga sjukfrånvaron beror inte bara på stressen. Sjuka småbarn som smittar ned personalen med sina starka baciller är en annan vanlig orsak till sjukskrivningar. Duktighetskomplex och chefer som inte är tillräckligt närvarande och lyhörda är problem som också långsiktigt kan leda till ohälsa.

Susanne Åsberg vill gärna ha högre lön och fler manliga kollegor om hon får önska fritt.

– Med högre lön får vi in fler män i förskolan. Med blandade grupper blir det mycket roligare att jobba för alla. Och har man roligt på jobbet klarar man av att ta mycket mer.

Med start i dag inleds ett projekt kallat ”Frisk förskola” som går ut på att minska sjukfrånvaron.

– Tanken är att varje förskola ska hitta sina egna arbetsformer, säger förskolechefen Anita Persson.

Friskvård, noggrannare hygien, bättre vikariehantering, fysiska hjälpmedel och ljuddämpande insatser är några exempel på åtgärder som ingår i handlingsplanen.

Mer läsning

Annons