Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strippande eleven talar ut

Eleven som portades från Västerbergs folkhögskola har fått nytt jobb i kulturbranschen.

– Jag mår jättebra och är stolt över att jag klarade av situationen så pass bra, säger kvinnan som blev avstängd och sedan avskild från skolan efter att ha jobbat extra som strippa.

Annons

Hon hävdar att rektorn begick ”myndighetsbrott” och hon känner sig sviken av flera av klasskamraterna.

– Men jag är inte slagen som människa eller något offer. Jag klarar mig själv, säger kvinnan som har flera uppdrag inom kultursektorn och även startat eget företag.

Har börjat strippa igen

Hon har också börjat jobba extra på strippklubben igen, den sysselsättning som gjorde att rektorn kallade henne till ett möte i mitten av mars.

– De reagerade kraftigt när jag sa att jag inte tagit skada av jobbet på strippklubben och inte heller av att sälja sex några gånger utan tvärtom tyckte att det var lustfyllt. De menade att jag inte hade insikt och måste vara psykiskt sjuk.

”Efterkonstruktioner”

Hon fick en vecka på sig att lämna skolan. I den efterföljande utredningen hävdade skolledningen bland annat att kvinnans ”dominanta, aggressiva och gränslösa agerande sprider rädsla och obehag i klassen”.

– Efterkonstruktioner, säger kvinnan om beskrivningen som sårade henne mycket.

Tidigare under läsåret hade hon fått beröm och beskrivits som en ”tillgång för klassen”, berättar hon.

Hon medger att hon hade berättat för andra elever om sitt extraknäck.

– Jag vill förklara hur det funkade och att det funkade bra för mig, så att de inte skulle bli rädda och oroliga, säger kvinnan som säger sig förstå att en del elever tog illa vid sig.

– Jag kan förstå om en del tycker att det är obehagligt. Men lösningen kan inte vara att stänga av och kasta ut mig utan prata om det i stället. En god konflikthantering måste bygga på att alla blir sedda, hörda och kommer till tals. Jag blev i stället direkt avvisad från skolan.

Hon tycker att det är ”märkligt” att Diskrimineringsombudsmannen (DO) snabbt lade ned utredningen efter hennes anmälan om bland annat sexuella trakasserier. Hon överväger att komplettera sina anmälan och gå vidare till högre instans.

Kvinnan vill inte framträda med namn, bland annat med hänsyn till anhöriga.

Mer läsning

Annons