Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömbergs nyanställer mitt i krisen

Mitt i den ekonomiska krisen förbereder sig Strömberg Distribution AB för en expansion i Sandviken.

Annons

– I så fall är jag övertygad om att det också blir nyanställningar, säger vd:n Thomas Larsson.

Koncernen där Strömbergs Sandvikenenhet ingår tillsammans med två Stockholmsenheter är på väg att köpa loss fastigheten i Vallhov av Sandvikens kommun för 6 miljoner kronor.

Bakgrunden till affären är att logistikföretaget, som bland annat sysslar med lagerhållning av trycksaker för kunders räkning, ser ett behov av en stor utbyggnad. I det läget är hyresgäst och hyresvärd överens om att det är bättre att Strömbergskoncernen köper loss fastigheten och bygger ut på egen hand.

– Vi har ett akut behov av utökade lagerutrymmen. Men även på produktionssidan planerar vi för en expansion, säger Thomas Larsson.

Det finns dock en osäkerhetsfaktor och den har med lågkonjunkturen att göra. Strömbergs ligger långt bak i kedjan med sin produktion och har därför har svårt att överblicka konsekvenserna av den ekonomiska världskrisen.

– Just nu jobbar vi med beställningar som är planerade fram till sommaren. På något sätt kommer naturligtvis även vi att drabbas av det försämrade läget. Men först under våren ser vi mer exakt hur vi påverkas.

Strömbergs i Sandviken har i dag 23 anställda. Blir det en utbyggnad av anläggningen i Vallhov räknar Thomas Larsson med att det också behövs mer personal.

– Då är jag övertygad om att det bli nyanställningar, säger han.

Mer läsning

Annons