Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för 13-årings insändare om OKQ8

/
  • Rasmus Lindborg uppmanar OKQ8 att öppna butiken vid macken i Storvik igen.
  • Rasmus Lindborg uppmanar OKQ8 att öppna butiken vid macken i Storvik igen.
  • Rasmus Lindborg uppmanar OKQ8 att öppna butiken vid macken i Storvik igen.

Nästan 9000 personer på Facebook har sett Rasmus Lindborgs insändare om att kedjan borde öppna butiken vid macken i Storvik igen.
– Jag är inte klar än. Jag kommer strida för Storvik och för en ny innebandyhall här, säger han.

Annons

I en insändare skrev han att OKQ8 förstörde hans barndom när de stängde macken i Storvik. Efter skolan och innebandymatcher brukade han köpa en korv i baguette med vitlöksdressing.

– Det här var ett ställe där folk kunde mötas i Storvik. Min innebandytränare brukade gå ut med hunden och dricka kaffe där. Min farbror kom alltid till macken på morgonen för att dricka kaffe. Personalen var så trevlig. Det gick att tvätta bilen och hyra film här också. Om du vill ha en korv i baguette får du åka till Sandviken nu.

Han har förståelse för att större kedjor som OKQ8 har svårt att få ihop ekonomin på mindre orter.

– Det är litet och trevligt i Storvik. OKQ8 borde ta sitt ansvar för det blir mindre socialt på sådana här orter när ställen där folk kan vara sociala stänger igen.

Rasmus Lindborg skrev insändaren på en lektion i svenska på Hedängskolan. Efter succén med insändaren har han fått blodad tand.

– Jag tycker politikerna ska värna mer om Storvik och inte bara se till den större orten Sandviken. Parkhallen är för liten för några av våra innebandylag. Mitt lag tränar i Storvik och Åshammar, med en ny, större hall skulle det bli bättre med träningstider och alla lag skulle kunna spela sina hemmamatcher på hemmaplan. Jag får skriva insändare och mejla så kanske politikerna prioriterar Storvik mer.

LÄS OCKSÅ:

"OKQ8 har förstört min barndom i Storvik"

Storviksmacken stänger butiken

Läs om innebandyhallen här.

Mer läsning

Annons