Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svante W Nordh aktuell för uppdrag inom arenabolaget

Avgående kommundirektören Svante W Nordh kan nu få en roll i Göransson Arena AB.
– Det är jättebra om vi får honom till vårt förfogande utan att det kostar någonting. Men det får inte bli något dubbelkommando, säger vd:n Maya Olsson.

Annons

Det är arenabolagets styrelseordförande C-G Sjölander som hört sig för med både kommunledningen och Svante W Nordh själv om möjligheten att få använda den avgående kommundirektören från och med månadsskiftet. Nordh blir pensionär först sista december 2010. Till dess står han kvar på kommunens lönelista och ska arbeta med skolutveckling och näringslivsfrågor.

– Även vi har behov av någon som arbetar med näringslivsinsatser och speciella projekt. Det är lika viktigt att få besöksnäringen inom Göransson Arena att fungera som att få fler företag till Sandbacka Park. Men vi har en liten organisation och saknar pengar för att anställa fler personer, säger C-G Sjölander.

Enligt styrelseordföranden är det tänkt att Svante W Nordh, om det nu blir aktuellt, ska fungera som en extra resurs. Han förnekar att det handlar om förse vd:n med en mentor eller överrock.

– Då måste jag i så fall ha uttryckt mig lite slarvigt. Sedan kan man väl i och för sig alltid kalla det för ett mentorskap om man tar in en karl som är 63 år gammal och har en stor kunskapsbank. Då blir han ju automatiskt en sorts mentor.

Maya Olsson ser gärna att Svante W Nordh gör en insats inom arenabolaget. Men inte som hennes personliga mentor.

– Det är jättebra om vi kan få använda honom som en resurs utan att det kostar oss någonting. Men i så fall ska han ha ett tydligt uppdrag. Det får inte bli något dubbelkommando.

Mats Jonsson

Mer läsning

Annons