Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svante W Nordh nu även teknisk chef

Kommundirektör Svante W Nordh blir tillfälligt även teknisk chef tills en ny förvaltningschef finns på plats.


På sikt kan dock Sandvikens kommun komma att inrätta ett samhällsbyggnadskontor med både teknisk verksamhet och myndighetsutövning under samma tak.

Annons

Det är inte bara förvaltningschefen Cristina Andersson som nyligen lämnat kommunens tekniska förvaltning. Ytterligare två tjänster är för närvarande vakanta.

I det sammanhanget har det förts diskussioner om att Sandviken ska inrätta ett samhällsbyggnadskontor bestående av både nuvarande bygg- och miljöförvaltningen och tekniska kontoret under gemensamt chefskap.

– Det kan bli så på sikt. Men det är inte aktuellt just nu. Kanske om ett eller ett och ett halvt år, säger Svante W Nordh, i går utsedd av kommunstyrelsen som förordnad teknisk chef.

Parallellt med att chef och två andra tjänstemän rekryteras till tekniska kontoret ska organisationen, som kommundirektören uttrycker det, nu ”trimmas upp” så att det blir tydligare vad kommunförvaltningen beställer och får av de kommunägda bolag som bygger hus, förvaltar fastigheter, lagar hål i gatorna med mera.

– Det är ett viktigt arbete som kommer att ta tid.

– Det finns andra kommuner som har fått det att fungera på ett bra sätt. Men det är ju naturligtvis viktigt att säkerställa att inte att exploateringsfrågorna ligger för nära myndighetsutövningen.

Mer läsning

Annons